Kultura i tradycja

96.Spotkanie z Twórcą

Współprowadzącym spotkanie będzie Leszek Brągiel Spotkanie odbędzie się 2 czerwca o godz. 18.00 (wtorek) w Saloniku Prasowym Powiatowej i Miejskiej Biblioteki Publicznej w Kłodzku

"Dyrektor i pracownicy Powiatowej i Miejskiej Biblioteki Publicznej w Kłodzku zapraszają wszystkich miłośników poezji do wzięcia udziału w niezwykłej podróży

Pociąg naszego wieku – tak brzmi tytuł antologii kolejowej, której redaktorem jest Piotr Goszczycki.
Współprowadzącym spotkanie będzie Leszek Brągiel.
W poetyckiej przygodzie spotkamy autorów z Polski, Grecji, Czech i Włoch. Dla zebranych wierszy inspiracją  były zapomniane stacyjki, stare lokomotywy, semafory i wszelkie inne podróżnicze  nostalgie.  A my, pasażerowie, wiemy, że  długie godziny spędzone w pociągu  przy miarowym stukocie kół sprzyjają refleksjom o przemijaniu.
www.biblioteka.klodzko.pl
www.ogrodgorskiegowiatru.bnx.pl